Voor een hondenleven lang plezier!


Je wilt graag dat je pup opgroeit tot een evenwichtige vrolijke hond, maar hoe pak je dat aan? Tijdens mijn lessen op Hondenschool SimonSays in Franeker gaan we aan de slag met praktische oefeningen die je direct kunt toepassen in het dagelijks leven. 

 

Positieve trainingsmethode

Je leert hoe je samen met je hond een team wordt. We doen dit door middel van positieve trainingsmethodes waarbij wederzijds respect en begrip de basis vormen. Natuurlijk vinden we het prettig als onze honden gaan zitten en liggen op commando en dat ze bij je komen als je ze roept. Maar hoe gaaf is het als je hond uit zichzelf bij jou schuilt als hij bang is, in gevaar, of als hij ergens van schrikt? Dat hij jou ziet als zijn rots, zijn veilige haven en dat hij naar jou toe vlucht in geval van nood? 

 

Teamwork

Honden en mensen communiceren op verschillende manieren en dit kan nogal eens tot problemen leiden in de omgang tussen mens en hond. Dat honden anders zijn dan mensen ligt natuurlijk voor de hand, maar ook tussen honden onderling zitten grote verschillen. En dan niet alleen in de rassen en rasgroepen. Geen hond is gelijk en ieder heeft zijn eigen karakter, met zijn eigen (eigen)aardigheden. Super leuk! Maar het betekent ook dat trainen met jouw hond maatwerk is. Door in de opvoeding en training goed aan te sluiten bij het karakter van jouw hond worden jullie samen een topteam en maatjes voor het leven. 

 

Werkwijze

We trainen in kleine groepjes tot 6 combinaties. Hierbij is er voldoende ruimte voor persoonlijke aandacht en kan iedereen op zijn eigen niveau aan de slag. Naast de basisoefeningen die bij de leeftijd van jouw hond passen, vertel ik je de Do's en Dont's in de omgang met je hond. Je maakt kennis met verschillende trainingsmethodes en ontvangt belangrijke informatie over alle aspecten die van toepassing zijn in het leven van jouw hond (wel of geen bench, honden en kinderen, etc). 

De lessen vinden plaats op maandagavond, woensdagavond en zaterdagochtend. 

 

Locatie

De lessen vinden plaats in een trainingshal aan de Westerpolder 17 in Dronryp.